_DSC4453

Blaser Outfit Scandinavian Collection

Pohjoismaiset metsästymuodot poikkeavat monilta osin keskieurooppalaisesta. Täällä jahti on liikkuvampaa, mutta silti karskimmat luonnonolosuhteet asettavat korkeammat vaatimukset säänkestävyydelle. Siksi perinteinen eurooppalainen passitakki ei ole aivan se täydellisin valinta esimerkiksi norjalaiseen tai suomalaiseen hiivintäjahtiin.

Tässä dilemmassa piilee myös se ydinsyy, miksi Blaser päätti lähteä rakentamaan Skandinaviaan omaa vaatemallistoaan. Laadukkaille vaatteille oli jo pidempään ollut kysyntää Blaserin brändiin sitoutuneiden käyttäjien keskuudessa, mutta sopivaa metsästysvaatetta mallistossa ei ollut.

Kun ruotsalaisen Fjällrävenin entinen pääsuunnittelija astui Blaser Outfit-osaston johtoon, alkoivat myös ajatukset omasta pohjoismaisesta mallistosta edetä. Kun tuli selväksi, että myös Brittein saarilla vastaaville tuotteille olisi tilaus, asiat nytkähtivät taas vauhdikkaammin eteenpäin. Parin vuoden suunnittelutyön jälkeen Blaserin oma Scandic Collection on nyt saatavilla myös Suomessa.

Parasta mallistossa on siis se, että sen ovat itse asiassa suunnitelleen Skandinavian metsästäjät skandinaavisille metsästäjille. Toki Pohjoismaidenkin välillä on isoja eroja mieltymyksissä, kuten Blaser-maahantuojien yhteisessä aivoriihessä huomattiin. Silti päästiin ratkaisuun, joka edustaa hyvin Blaserin tapaa ajatella asioita hieman eri tavalla.

Mallistoon valittiin kaksi erilaista takkia: Klassisempi, pitkä ammuntatakki sekä moderni, koviin olosuhteisiin tehty anorakki. Anorakki on poikkeuksellinen ajatus tällaiseen kalvolliseen ja säänkestävään metsästystakkiin, mutta siinä on ajatusta. Esimerkiksi se, ettei takki ole liikaa auki etupuolelta, siitä mistä tuuli yleensä menee sisään eli vetoketjun kohdalta. Asia jota arvostaa aivan pohjoisimmilla tuntureilla, ja jopa vuorilla. Ammuntatakissa taas ajatus oli yhdistää klassinen kuosi ja leikkaus moderneihin teknologioihin. Takin materiaalissa on nimittäin 10 % lampaanvillaa mutta silti se on vettä hylkivä. Näin tuulisilla peltoaukeilla ja ylängöillä esimerkiksi riekkoa metsästäessä metsästäjä pysyy lämpimänä.

Mallistoon tuotiin myös yksi yhteinen housumalli, jossa on huomioitu liikkuvan jahdin erikoistarpeet. Se ei siis ole tiellä liikkuessa, siinä on ventiloinnit hengittävyyden lisäämikseksi tarvittaessa ja niin edelleen. Tuotteiden yksityiskohdista lisää alla.

Blaser VINTAGE WP anorakki

Anorakki on siis suunniteltu niin, että se pitää metsästäjän suojassa mutta myös kuivana. Sen Vintage-kankaaseen on laminoitu kalvo jonka vedenpitävyys on luokkaa WP 10.000/MVP 5.000. Lisäksi tässä mukavan pehmeässä ja kahisemattomassa kankaassa on TeflonEcoElite käsittely. Kalvon päällä on anorakissa verkkovuori.

Anorakki on täynnä käytännöllisiä yksityiskohtia. Jos käydään alhaalta ylöspäin niin pitkä, suojaava helma on takaa pidennetty jotta istuessa reidet saisivat parhaan suojan. Helmassa on molemmin puolin kaksisuuntaiset vetoketjut joissa alhaalta avattaessa saa lisää liikkuvuutta jaloille, ja ylhäältä avattaessa lisää hengittävyyttä. Näiden lisäksi kainaloissa on toki erilliset tuuletusvetoketjut. Edessä on anorakille tyypillinen kengurutasku, ja lisäksi läpi menevä vetoketjuin varustettu lämmittelytasku käsille.

Edessä on molemmin puolin radiopuhelintaskut. Ne ovat sijoitettu riittävän alas, ja varustettu vetimen suojatunneleilla jotta aseen perä ei missään kohtaa takertelisi taskuihin asetta nostettaessa. Olkapäillä on lisäksi antennilenkit.

Kaulus on korkea, ja siihen kiinnitetty huppu varustettu monipuolisilla säädöillä. Lisäksi hupussa on luonnollisesti kunnon lippa. Näin päänkin saa hyvin suojaan huonoimmilta säiltä.

Anorakki on siis todellakin pakattu täyteen liikkuvalle tosimetsästäjälle tarpeellisia yksityiskohtia!

Anorakin suositushinta on 469 €

Blaser GRAPHITE WP Light takki

Kuten jo todettua, klassisemman Graphite WP takin yksi erityisyys on materiaali. Modernit tekniset materiaalit yhdistettynä lampaanvillaan, kalvoon sekä TeflonEcoElite käsittelyyn takaavat että metsästäjällä on mukava olla huonommissakin säissä. Tässä takissa kalvon päällä on yhtenäinen, perinteisempi vuori. Kaikki saumat ovat tässäkin takissa luonnollisesti teipattuja.

Takin yksityiskohdista yksi erityisyys ovat etutaskuina toimivat suuret patruunataskut. Näin esimerkiksi kyyhky- tai fasaanijahdin ammustarpeet sopivat mukaan taskuihin. Näiden taskujen takana on vielä toiset vetoketjulliset taskut käsien lämmittämiseen tai lupien kuljettamiseen. Edessä on vielä ylhäälläkin kolmas taskupari, luonnollisesti.

Kaulus on tehty riittävän korkeaksi suojaamaan kaulaa. Lisäksi olkapäillä on järeät vahvikkeet jotka tekevät aseen kantamisen hihnassa mukavammaksi.

Graphite WP takin suositushinta on 559 €.

Blaser VINTAGE WP housut

Molempiin takkeihin on sovitettu Vintage WP housu, jossa on hyvin vastaavat materiaalit kuin anorakissa. Kalvollisessa housussa ovat saman vedenpitävyysominaisuudet kuin takeissa, eli kalvo ja lisäksi pintakangas on suojattu vettä hylkiväksi TeflonEcoElite pinnoitteella.

Housujen leikkaus on myös suunniteltu siten, ettei se haittaa liikkumista. Lahkeiden alaosaan on kuitenkin varattu tilaa myös saappaan varsille, joten lahkeet sujahtavat kyllä myös kumisaappaan varren päälle. Lahkeiden suissa on luonnollisesti myös kiristykset.

Ylempänä lahkeissa on Blaserin muista housuista useille tutuksi tulleet ventiloinnit, eli reisien sivuilla on pystyvetoketjut tuuletusta parantamaan lämpimämmillä keleillä.

Kriittisiin paikkoihin on myös lisätty vahvikkeet joten nämäkin housut on tehty kestämään kovempaakin käyttöä.

Vintage WP housun suositushinta on 399 €.

Nyt on siis Blaser huomioinut myös pohjoisemman Euroopan erityistarpeet. Käykääpä tutustumassa tuloksiin Blaser Dealereistamme esimerkiksi Forssan Aseessa ja Retkeilyssä tai Lanbrukilla Maarianhaminassa!