BLA-338

Blaser kampanja-aseet 2018

Premium Tour 2018 lähestyy ja on aika myös kertoa hieman lisää vuoden 2018 kampanja-aseista. Tässä siis lyhyesti ennakkotiedot siitä mitä tänä vuonna on luvassa.

Pro-kiväärit

Pro-luokan kiväärit ovat tuttuun tyyliin tarkoituksenmukaisia työkaluja heille jotka kaipaavat parasta toimivuutta, käsiteltävyyttä ja laatua rankemmillekin metsästysreissuille. Niissä on kaikissa säänkestävä polymeeritukki, R8-kiväärin tuttu suoravetolukko sekä tietenkin muut tutut Blaserin ominaisuudet kuten vaihtopiippu ja viritin. Viritinhän uusimmissa vuoden 2018 aseissa on nyt aina vakiona varustettuna Illumination Control-sensorilla. Näin varmistetaan 100 % yhteensopivuus uusien Blaser Infinity-tähtäinten kanssa.

Lähdetäänpä esittelemään tuotteet:

R8X KarhuLeka. Jo tutuksi –ja myöskin legendaksi- jo muodostunut KarhuLeka jatkaa tutussa kuosissaan. Team Karhukoplan poikien kanssa suunniteltu paketti on osoittanut vahvuutensa Suomen jahtimailla. Lyhyempi 52 cm piippu, kaliiperi 9.3×62, A-Tec Hertz 119 vaimennin, Kolvkamin säädettävä poskipakka ja isompi RS Custom kammen nuppi takaavat että tämä laite sopii kaikkeen suurriistan metsästykseen Skandinavian olosuhteissa, ja miksei myöskin Euroopassa. Jos tavoite on hirvi, karhu tai villisika, tässä on edelleen tarkoituksenmukaisin työkalu sinulle. Kampanjahintaan 2.990 € kuuluu nyt myös 3HGR asehihna.

R8X MagnumLeka. Koska joukossamme on myös heitä jotka jopa oman terveytensä uhalla ratkovat hurjimpia haavakkotilanteita joko karhun tai villisian kanssa, NorDis tuo tänä vuonna KarhuLekan rinnalle vähän isomman Lekan. MagnumLeka poikkeaa pikkuveljestään muutamissa ratkaisevissa kohdissa. Koska se on suunniteltu erityisesti SRVA-tilanteet huomioiden, on se varustettu express-avotähtäimillä. Piippu on aina kaliiperissa 10,3×68 SmartMagnum, koska joskus voi kaivata 26 gramman luodin massaa. Tästä syystä piippu on aina myös raskaampi, 58 cm pitkä semi weight. Piipun suussa on avotähtäimistä huolimatta vaimenninkierre, koska vakiona ase tulee varustettuna Blaser Dual Brake suujarrulla ja Kick-Stopilla. Tästä syystä säädettävä poskipakka on tiputettu pois. Tässä kanuunassa on satsattu nopeaan toiseen laukaukseen joten rekyylinhallinta on ollut suunnittelun tärkein kulmakivi. MagnumLekan kampanjahinta on 3.390 €.

Blaser R8X Match. Myös tuttu laite aikaisemmilta vuosilta. He jotka kaipaavat huipputarkkuutta pidemmillekin matkoille hyötyvät raskaan ja uritetun match-piipun tuomasta ammuttavuudesta. Varsinkin bipodin päältä ammuttaessa raskaampi piippu tekee ammunnan vakaammaksi. Kaliiperit tutusti 6,5×47 Lapua, 6,5×55 ja .308 Win. KarhuLekan tyyliin aseessa on säädettävä Kolvkam-poskipakka sekä paketissa mukana 3HGR-asehihna. Kampanjahinta 3.450 €.

Blaser R8 Pro Success. Heille jotka nauttivat Success-mallin peukaloreikätukista on vuonna 2018 tarjolla kampanja-aseena polymeeritukkinen Pro Success. Kampanja-ase on varustettu standardi-kaliiperin (Esim. 6,5×55, .308 Win tai 9,3×62) standardi-piipulla, jossa siis näin ollen on vakiona avotähtäimet mutta ei vaimenninkierrettä. Kierteellä varustetun piipun voi toki hankkia jälleenmyyjiltä lisähintaan. Pro Success on nyt jatkossa varustettu ruskealla tukilla, ja pakettiin kuuluu 3HGR-asehihna. Kampanjahinta 3.690 €.

Premium-kiväärit

Premium-luokan kiväärit edustavat, kuten nimikin kertoo, sitä perinteisempää saksalaista luksus-kivääriä. Ne ovat varustettuja hieman paremmilla puutukeilla, jotta premium-vaikutelma välittyisi käyttäjälle hyvin. Muuten aseet ovat tuttuja Blasereita eli R8-kiväärien tutut ominaisuudet kuten vaihtopiippu hyödyttävät käyttäjiä vaikka matka suuntaisi sitten toiselle puolelle maapalloa. Tämän luokan kiväärin kun pakkaa Blaserin C-laukkuun kahdella sopivan kaliiperin piipulla ja tähtäimellä niin eipä siinä vaativampikaan metsästäjä sitten muuta tarvitsekaan.

R8 Black. Tämä malli on tuttu jo aikaisemmilta vuosilta ja koska sen suosio vain jatkuu, säilytetään tämä Suomen markkinoiden erikoisversio edelleen valikoimassa. Black on tutusti varustettu mustalla lukkorungolla ja luokan 3 puutukeilla, sekä standardi-luokan avotähtäin-piipulla. Kampanja pitää sisällään kaikki standardikaliiperit. Suosituimmat kaliiperit ovat edelleen 6,5×55 ja 9.3×62 mutta onpa standardikaliipereissa myös monta muuta mielenkiintoista vaihtoehtoa, kuten esimerkiksi länsinaapurin suosituin villisika-kaliiperi 8×57 IS. Miellyttävä rekyyli ja hieman perinteistä raskaammat luodinpainot takaavat että ase on toimiva laite kaiken suurriistan ajojahdeissa. Black kampanjahintaan 3.990 €.

R8 Success. Kauden 2018 kenties suurin uutuus on nyt premium-luokkaan puutukkinsa ansiosta hyppäävä peukaloreikä-tukkinen Success. R8 Success on vakiona varustettu luokan 4 puutukilla sekä Blackin tapaan standardikaliiperien standardipiipulla. Avotähtäimet siis löytyvät vakiona, ja vaimenninkierteellisen piipun voi tarvittaessa hankkia lisähinnalla. R8 Successin kampanjahinta on myös 3.990 €.

F16 haulikot

Haulikko-mallistossa NorDis on tänä vuonna ottanut tavoitteekseen sen, että jokainen erilaisella anatomialla varustettu metsästäjä löytäisi mallistosta itselleen hyvin sopivan aseen. Siksi erilaisia perävaihtoehtoja on nyt viime vuotta enemmän, ja erityishuomion kohteena ovat olleet nimenomaan naiset ja juniorit, joille vaihtoehtoja on ollut tähän mennessä vähemmän. Onpa F16 tänä vuonna mahdollista hankkia myös ns. raaka-perällä. Käytännössä siis muotoilematon takatukki on sovitettu aseeseen valmiiksi, ja osaava tukkiseppä pystyy tästä aihiosta tekemään mittaperän juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

F16 Game Fusion. Fusion-lisänimi tarkoittaa käytännössä sitä että jatkossa kaikki F16 malliston perusmallit ovat varustettuja laserkuvioiduilla puuluokan 2 tukeilla. Game-lisä taas tarkoittaa sitä että aseen perä on varustettu pudotuksella 38/56 mm. Käytännössä tällaisella perällä varustettu ase siis suuntautuu helposti nopeissakin tilanteissa ja on useimmilla ampujilla enemmän ”päin ampuva”. Toki tämä on erittäin paljon riippuvainen ampujan omasta anatomiasta, mutta näin karkeasti jako tapahtuu Game- ja Sporting-perien välillä. Vetopituus 375 mm on F16:n vakiomitta ja sopii useimmille aikuisille. Game Fusion on varustettu 28-tuumaisilla piipuilla ja Blaserin vaihtosupistajilla. Kampanjahinta 2.790 €.

F16 Game Intuition. Intuition on se jo viime vuodelta tuttu ”naisten malli”. Tuo nimitys on hieman harhaanjohtava, sillä kaikki hieman lyhyemmillä ja sirommilla mitoilla varustetut ampujat hyötyvät Intuition-mallin erityispiirteistä. Tukin vetopituus on normaalia lyhyempi 350 mm, lisäksi pistoolikahvan ja liipasimen väli on lyhyempi. Monte Carlo-poskipakalla varustettu perä on siis suoraselkäinen ja sopii esimerkiksi hieman pidemmällä kaulalla varustetuilla ampujille paremmin kuin perinteinen putoava perä. Perälevyn kulmakin on rekyylituntuman vuoksi hieman kallistetumpi, jotta perälevyn alakulma ei hakkaisi niin helposti olkapäätä mustelmille. Kuitenkin, kuten todettua niin kaikki ase-ampuja-yhdistelmät ovat uniikkeja ja siksi on aina paras että haulikon valinta tapahtuu asiantuntijoiden avustuksella. Intuition on varustettu myös 28-tuumaisilla vaihtosupistajapiipuilla. Fusionista poiketen kampanja-malli on varustettu tyylikkäillä luokan 4 puilla. Kampanjahinta 3.290 €

F16 Game 360. Tässä on nyt tämän vuoden suurin uutuus, ja vain ja ainoastaan Suomen markkinoille tarkoitettu malli. Me NorDisilla totesimme että normaalien F16-mallien väliin jää vielä pieni aukko, erityisesti hieman lyhyempää perää kaipaaville ampujille. Muuten perän mitoitukset ovat normaalit Game-perän mitoitukset, mutta vetopituus on vakion 375 mm sijasta nyt 360 mm. Lisäksi tukki on varustettu säädettävällä poskipakalla jotta aseen saa helpommin säädettyä ampujansa mukaiseksi. Luokan 4 puutukit ja 28-tuumaiset piiput ovat osa Game 360:n varustelua. Kampanjahinta 3.590 €.

F16 Sporting SuomiEdition. He jotka metsästämisen lisäksi käyvät harrastamassa esimerkiksi sporting-lajeja hyötyvät ns. hybridi-mallin aseesta. F16 on tällaiseen tarkoitukseen aivan oivallinen lähtökohta koska sen siro monoblokki tarjoaa rakennusalustan monelle erityyppiselle aseelle. F16:n sirouden ja tasapainon yhdistelmä tekee siitä aseen joka piipun pituutta ja perän mitoitusta muuttamalla saadaan helposti sovitettua sekä metsään että radalla. Sporting-mallin 38/50 mm peränpudotus tarjoaa useimmille ampujille Game-mallia avaramman tähtäinkuvan ja tästähän on hyötyä silloin kun kohde voi lähteä vaikka alhaalta ylöspäin. Havaitseminen on helpompaa ja 32-tuumaiset piiput tuovat vakautta joka pitää itse kokea. Siksi onkin helpoin että saapuu Premium Tourille itse kokemaan sen tuntuman! Paketissa on 5 kpl Teaguen Super Extended-supistajaa ja SuomiEdition on aina varustettu luokan 4 puutukeilla. Kampanjahinta 3.650 €.

Yhdistelmäaseet

Tänä vuonna halusimme erityisesti kunnioittaa suomalaisia eräperinteitä, varsinkin pitkät perinteet omaavaa pystykorvametsästystä. Suomessa on perinteisesti metsästetty pystykorvan kanssa tyyliin mies, koira ja loputon kaira. Erämaassa on voinut tulla vastaan oikeastaan mitä vaan, ja tarvittaessa on pitänyt pystyä ampumaan sekä suurempaa riistaa että saada lintu pataan.

Tähän ajanhetkeen siirrettäessä tyypillinen rihlalla tapahtuva metsästys voi keskittyä myös esimerkiksi mäyräkoiralla tapahtuvaan sorkkaeläinjahtiin tai toisaalta petojahteihin. Ilveksen ja ketun saattaa saada yhtäkkiä eteensä aina kun ajavalla koiralla metsästetään, toisaalta peurankytiksellä voi supi yhtäkkiä lyllertää omenakasalle. Rihlalle on siis edelleen aikansa ja paikkansa, ja yhdistelmäaseen kätevyys kääntyy helposti erämiehen eduksi yhä laajemmassa mittakaavassa.

Siksi vuoden 2018 yhdistelmäase-kampanjat kohdentuvat nimenomaan meille niin tutun rihlakon ympärille. Rihloja tulee kampanja-aseissa tarjolla kaksi eri mallia.

BBF97 Standard. Se kätevän metsästäjän perustyökalu. BBF97:n kaksoisviritys auttaa ajojahdeissa ja standardi-version selkeä perusvarustelu tekee tästä rihlasta työkalun jonka voi kantaa mukaansa oikeastaan mihin olosuhteisiin vain. Kaliiperiksi on valittu monikäyttöinen 6.5×47 Lapua, senkin vuoksi että se nyt kuitenkin sattuu olemaan rihloissakin yksi tarkimmista kaliipereista. Aseessa on siis luokan 1 puut ja sileä lukkorunko. Kampanjahinta 3.190 €.

Kampanjamalli lisäksi tarjolla on vastaavaa rihlaa jopa kaliiperissa 8×57 IRS joten jos epäilys on että villisikaa tai muuta suurriistaa tulee matkalla vastaan niin saahan sen rihlan vähän karkeammallakin kaliiperilla. Vaihtoehtoja ja hintoja kannattaa kysellä omalta jälleenmyyjältä.

BBF95 Jubilee. Jubilee on se varsinainen erikoismalli suomalaiselle pystykorvamiehelle. Rajoitettu ja numeroitu erä erikoismallin aseita on varustettu 95-mallin laukaus-ja-viritys-mallin koneistolla. Piipuiksi on valikoitunut normaalia lyhyemmät 52 cm piiput, ja haulipiippu on varustettu vaihtosupistajalla. Luotipiipun kaliiperiksi voi valita joko 6.5×47 Lapuan tai 6.5×55:n. Puutukit ovat prameampaa luokkaa 4 ja pistoolikahvan pohjassa on hopeinen laatta jossa numerointi on kaiverrettuna. Tämän mallin kampanjahinta on 3.590 €.

Kampanja-aseet saapuvat varastoon kevään aikana portaittain, suurin osa viimeistään toukokuuhun mennessä. Tourilla pääsee tutustumaan suurimpaan osaan mutta viimeistään Riihimäen Erämessuilla on koko kattaus nähtävänä. Kannattaa ehdottomasti käydä myös oman Blaser-jälleenmyyjän luona sillä heille tulee liikekohtaisin variaatioin ainakin suosituimpia malleja esille!