vihtavuori-brand-image-shooter_preview

Yhteishaastattelussa juhlavuosiaan viettävät Metsästäjäliitto ry. ja NorDis Oy – yhteistyön merkeissä!

Tammikuussa tiedotimme Suomen Metsästäjäliitto ry:n ja NorDis Oy:n yhteistyöstä Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotena. Tämä yhteistyö tulee näkymään monin eri tavoin kuluvan vuoden aikana. Tästä yhteistyötä meille kertovat lisää Metsästäjäliiton yhteyspäällikkö Jaska Salonen sekä Nordic Distribution NorDis Oy:n toimitusjohtaja Marko Ala-Ketola.

Millainen on 100-vuotias Metsästäjäliitto?

Metsästäjäliitto /Jaska Salonen:

’Juhlavuottaan viettävä Metsästäjäliitto on vahvan perustan omaava kansalaisjärjestö. Kuten 1965 liittoa luotsannut puheenjohtaja A. Virkkunen kuvasi 1962 säädetyn metsästyslain jälkeen, että ”Liittoa ei alkujaankaan hiedalle rakennettu”. Tuolloinhan liittoa todella uhkasi toiminnan loppuminen. Metsästäjäliitto on onnistunut uudistumaan nopeasti muuttuvassa ja kansainvälistyvässä maailmassa ketteräksi järjestöksi, joka pystyy nojaamaan 145 000 suomalaisten metsästäjien vahvoihin hartioihin. Se on asiantunteva, yhteisöllinen, luontoa kunnioittava järjestö, joka toimii vastuullisesti sekä kunnioittaa ja vaalii maamme monisatavuotista eräkulttuuria’.

Metsästäjäliitto perustettiin hoitamaan järjestäytynyttä metsästystä vuoden 1900 alun oloihin, nykyinen Metsästäjäliitto on koti kaikille metsästäjille. Ovi on korkea ja leveä, kynnys järjestöömme matala. Seuraavankin sadan vuoden aikana Suomessa tarvitaan vahvaa järjestöä, joka pystyy hoitamaan metsästykseen liittyvää edunvalvontaa, metsästäjien kouluttamista ja kasvattamaan nuoria metsästäjiä’.

Metsästäjäliiton yhteyspäällikkö Jaska Salonen.

 

Myös NorDis Oy juhlii 20-vuotisjuhlaansa. Millainen yritys NorDis Oy on tänä päivänä?

NorDis Oy /Marko Ala-Ketola:

’NorDis Oy on kehittynyt ja kasvanut hyvin vuosien aikana vaikeassa liiketoimintaympäristössä, missä alan toimijoiden tekemistä seurataan tarkasti. Olemme yksi johtavia alan toimijoita ja asemamme olemme saavuttaneet laadukkailla päämiestemme tuotteilla ja olemme sopeutuneet hyvin ulkoisiin muutoksiin liiketoiminnassa ja kehittäneet menestyksemme takaamiseksi innovatiivisia kaupankäyntiä helpottavia ratkaisuja. Ajatuksenamme on ollut varustaa suomalainen metsästäjä huippumerkein sekä metsälle että ampumaradalle ja tämä ajatus kantaa edelleen. Toimintaedellytyksemme ovat vahvan taloudenpidon ansiosta hyvät. Luottoluokituksemme ja yhtiön taloudellinen tulos on riippumattomien arvioiden mukaan huippuluokkaa’.

Nordic Distribution NorDis Oy:n toimitusjohtaja Marko Ala-Ketola

Mitä haluat tuoda esille Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuodesta?

Metsästäjäliitto /Jaska Salonen:

’Haluamme juhlavuotena nostaa esiin suomalaista metsästyskulttuuria ja metsästyksen merkitystä yhteiskunnassamme. Toivomme, että metsästäjät ymmärtäisivät, että olemme koti kaikille metsästäjille.  Juhlavuoden aikana metsästysyhteisö oppii ymmärtämään paremmin historiaansa, jossa askelet vievät yhteisellä eräpolulla myös seuraavalle vuosikymmenelle.

Liitto kustantaa vuoden aikana historiikin, ja ottaa rajatun uusintapainoksen ”seitsemän vuosikymmentä metsästykselle” historiikista. Tuotamme yhdessä Metsästysmuseon kanssa nettisivuston niille, jotka perinteistä kirjaa eivät enää halua lukea. Toisaalta tulemme digitoimaan kaiken liiton aikaisen lehtijulkaisuaineiston OmaMetso -palveluun, joka on jäseniemme käytössä. Niissähän on koko Suomen Metsästyksen historia. Eli valtava määrä metsästykseen liittyvää historiaa on avautumassa kaikille kiinnostuneille, todellinen aarreaitta kerta kaikkiaan.

Liitto toteuttaa myös isot Peijaiset 5.-7.11.2021 ja jalkautuu vähintään 100 paikkakunnalle tapaamaan ihmisiä ympäri maan. Tarjolla on hirvi-/peurakeittoa ja varmasti esillä on myös metsästyskoiria ja haluamme näin tuoda juhlavuotemme jokaisen suomalaisen luokse.

Jos haluaa tukea suomalaista metsästystä, voi hankkia ruokajuomaksi paikalliselta kauppiaalta Metsästäjä-olutta, ostaa juhlavuoden tuotteita kuten Juhlapuukon tai vaikkapa mainioita Lapua Naturalis -hirvipatruunoita tai Bioammon ekologisia haulikonpatruunoita tai osallistua vaikkapa liiton Juhla-arpajaisiin, jotka lasketaan liikkeelle heinäkuun Jahti-lehden mukana. Haluankin kutsua kaikki metsästäjät perheineen viettämään juhlavuotta kanssamme!’

 

Entä mitä haluat kertoa yhteistyöstä NorDis Oy kanssa?

Metsästäjäliitto /Jaska Salonen:

’Yhteistyö Nordiksen kanssa jatkaa Metsästäjäliiton ja Nordiksen edustamien tuotteiden, kuten Lapuan hyvin pitkäaikaista yhteistyötä. Liiton arvojen, kuten luonnon kunnioittaminen ja vastuullisuus, sopivat hyvin yhteen NorDis Oy:n tarjoamien juhlavuoden tuotteiden kanssa. Esimerkiksi Nordiksen maahantuoma Bioammo on kehittänyt hyvin luontoon hajoavan välitulpan, joka tarjoaa suomalaisille metsästäjille nyt mahdollisuuden valita ekologinen patruuna käyttöönsä. Lapua Naturalis on jo hyvin pitkään toiminut metsästyksessä käytettyjen kupariluotien lippulaivana. Lyijyttömyys on vastuullisuuskysymys ja se näkyy myös metsästyksen kehityksessä ja tulevaisuudessa. Uskon, että liitto ja NorDis Oy juhlavuotenaan yhdessä saavat vietyä metsästyksen asiaa merkittävästi eteenpäin’. 

 

Mitä haluat kertoa yhteistyöstä Metsästäjäliiton kanssa?

NorDis Oy /Marko Ala-Ketola:

’Yhteistyö Metsästäjäliiton kanssa on luontevaa ja hyödyllistä, koska jaamme samoja arvoja, liiketoimintaympäristömme toimii samojen metsien sisällä. Ihmiset, asiat ja tuotteet puhuvat samaa kieltä ja ulkopuolelta tulevat haasteet kohtaavat molempia osapuolia yhtäläisesti. Niin ikään juuremme ovat samanlaisia ja ulottuvat itsenäisyytemme alkuaikoihin asti’.

 

Millaisia tapahtumia ja kampanjoita on tulossa?

NorDis Oy /Marko Ala-Ketola:

’Korona-epidemia tullee vaikuttamaan osaltaan lopulliseen suunnitelmamme toteutumiseen, mutta toimintasuunnitelmamme ydin liittyy Premium Tour 2021 -kiertueeseen, johon osallistuu Nordiksen lisäksi useita muita alan merkittäviä yhtiöitä. Premium Tour 2021 –kiertue käynnistyy toukokuussa ja viimeiset kiertuepäivät ovat heinäkuun lopussa. Kiertueella tapaamme ampujia ja metsästäjiä, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan uutuuksiamme ja pääsemme henkilökohtaisesti keskustelemaan sidosryhmien edustajien kanssa. Kampanjat liittyvät päämiestemme uutuuksiin, joita tulee Lapualta, Bioammolta, GRS:ltä, A-Tec:lta ja Blaserilta, vain esimerkkejä mainitakseni.

 Juhlavuoden yhteistyön hengessä, olemme myös sopineet, että NorDis Oy tukee Metsästäjäliiton nuorisotyötä lahjoittamalla 5% jokaisesta myydystä Lapua Naturalis -patruunarasiasta, kaliipereissa .308Win, .30-06 sekä 9,3×62. Toivommekin, että mahdollisimman moni valitsee tulevan kauden metsästyspatruunoiksi kupariluodilla ladatun Lapua Naturalis -patruunan ja näin osallistuu kanssamme nuorisotyön tukemiseen!’

 

Juhlavuosi on vasta alussa ja monta upeaa tapahtumaan edessä, ympäri Suomea! Tavataan näissä tapahtumissa juhlavuoden merkeissä, terveysturvallisuus tietenkin huomioon ottaen!

Kiitos haastattelusta Jaska ja Marko!