lapua_naturalis-hunter_preview

NorDis Oy:n ja Suomen Metsästäjäliiton juhlavuoden yhteistyö onnistui hienosti!

Alkuvuodesta kerroimme solmineemme juhlavuoden yhteistyösopimuksen 100-vuotiaan Suomen Metsästäjäliiton kanssa heidän juhlavuonnaan. Yhteinen juhlavuosi oli erilaisia tempauksia ja tapahtumia täynnä. Nyt tämä vuosi alkaa olla lopuillaan, joten annetaan vielä NorDis Oy:n toimitusjohtajan Marko Ala-Ketolan ja Suomen Metsästäjäliiton yhteyspäällikön Jaska Salosen kertoa kuluneesta vuodesta:

NorDis Oy / Marko Ala-Ketola:

’NorDis Oy halusi kunnioittaa metsästäjäliiton vuosipäivää rakentamalla laajamittaisen yhteistyösopimuksen liiton kanssa. 100 vuotta liiketoimintaa tai edunvalvontatyötä on kunnioitettava ajanjakso mille tahansa instituutiolle. Nordiksen täyttäessä 20 vuotta, täyttää metsästäjäliitto 100 vuotta. Sitä seuraa Vihtavuoren 100-vuotisjuhla vuonna 2022 ja Lapuan 100-vuotisjuhla vuonna 2023. Yhteistyö näiden toimijoiden kesken on sujunut näiden vuosien ajan esimerkillisesti.

NorDis Oy näkee tulevaisuuden nuorissa metsästäjissä ja eränkävijöissä. Euroopassa tuulet puhaltavat siihen suuntaan, että ekologisuus kasvattaa suosiotaan ja nuorempi metsästäjäkunta siirtyy patruunavalinnoissaan lyijystä kupariin ja teräkseen. Yhteistyösopimuksemme metsästäjäliiton kanssa kulminoitui Lapuan Naturalis -patruunoihin ja Bioammon biologisesti hajoaviin ja kompostoituviin patruunoihin  ja niiden menekkiin markkkinassa. Patruunarasiat leimattiin SML yhteistyössä -tarralla.

Iloksemme voimme todeta, että metsästäjäliiton nuorisotoimintaan on kertynyt vuoden aikana merkittävä summa rahaa ja sitä kertyy kaiken aikaa vielä vuoden loppuun saakka.’

Toimitusjohtaja  Marko Ala-Ketola / Nordic Distribution Oy NorDis

 

Suomen Metsästäjäliitto ry. / Jaska Salonen:

’Tehty yhteistyö onnistui hienosti. Liitolle Bioammo-patruunayhteistyö konkretisoitui viiden vesilintujahdin osalta Sammalistonsuolla, jonne Peter Chatland saatiin Bioammosta vieraaksi. Onhan kerrassaan erinomaista, että luontoon hajoavien hylsyjen, välitulppien sekä ylipäätään patruunanvalmistuksen ideologia on menossa ekologiseen suuntaan. Metsästäjien tehtävä on kantaa vastuuta luonnosta myös tätä kautta. Patruunat myös toimivat hyvin käytännössä. Itse laitoin jahdeissa saamani hylsyt kompostiin muutaman muovihylsyn kanssa, mielenkiintoista ensi keväänä/kesällä verrata mitä siellä on tapahtunut.

Satavuotishirvijahti, Lapua Naturalis -jahti, onnistui myös erittäin hyvin. Nammo Lapuan tehdasvierailu patruunanvalmistuksen kehdossa Lapualla oli vieraidemme mielestä todella hyvin järjestetty! Harvalla tosiasiassa on mahdollisuus käydä katsomassa, miten huippuunsa viritettyä ja tarkkaa työtä patruunanvalmistuksessa Suomessa osataan tehdä. Mahdollisuus testata Lapua Naturalis -patruunoita Peräseinäjoen ampumaradalla ja jahdissa kaatuneet 7 hirveä osoittivat samoin, kuinka laadukkaasta tuotteesta on kyse. Vieraanvaraisuus, josta saimme vieraidemme kanssa nauttia, oli todella hienoa ja kiitos kuuluu siitä paitsi Nordikselle Forbergin Jyrkille ja Ala-Ketolan Markolle, myös Nammo Lapuan Raimo Helasmäelle sekä Seikkulan Erkille. Iso kiitos.

Kiitos tietysti myös nuorisomme puolesta, jonne juhlavuoden aikana osa sekä Lapua Naturaliksen että Bioammon myyntituotosta ohjataan!’

Yhteyspäällikkö Jaska Salonen / Suomen Metsästäjäliitto ry.

 

Yhteistyössä on voimaa, tämän saimme jälleen nähdä ja kokea! Sillä saadaan myös paljon hyvää aikaiseksi! Kiitos vielä hienosta yhteistyöstä kaikille osapuolille sekä onnea ja menestystä myös tuleviin vuosiin!