vihtavuori-brand-image-shooter_preview

Blaser R8 Ultimate

Vuosi 2019 on käynnistynyt ja heti vuoden alkuun saadaan taas kokea messurypäs, jonka myötä esiin tulee myös vuoden tärkeimmät uutuudet.

Blaserin mallisto sai täydennystä Jagd & Hund 2019 messuilla kun Blaser R8 Ultimate julkistettiin. Ultimatessa tulee metsästäjien saataville monia ominaisuuksia joita Blasereissa ei aikaisemmin ole ollut.

Ensimmäinen huomionarvoinen asia on tietenkin uusi tukkimuotoilu. Perinteinen ja todella suosittu Pro Success-mallin tukista on Ultimateen otettu parhaat osat, eli ergonominen peukaloreiällä varustettu pistoolikahva sekä käteen hyvin sopiva etutukki. Nämä palaset ovat nyt yhdistetty uuteen kaksiosaiseen polymeeritukkiin, ja samalla takatukin alaosa on saanut pitkän matkan ammuntaa varten uuden muodon. Nyt tukin alalinja tarjoaa tukikädelle hyvän otepinnan ja siten esimerkiksi makuulta ampuminen pitkälle helpottuu.

Toinen ja vielä tärkeämpi uudistus Ultimatessa on sarjan modulaarisuus. Viime vuonna markkinoille tulleen Silence-mallin integroitu äänenvaimennin, sille sopiva piippu ja paksummalle 33 mm vaimenninosalle suunniteltu etutukki tulevat nyt ensi kertaa saataville irtonaisina moduleita. Täten R8 Ultimaten pystyy jälkikäteen päivittämään SIlence-versioksi näin halutessaan.

Aseen takapäässä modulaarisuutta on vieläkin enemmän, sillä nyt Blaserin Success-tukkiin tulee ensi kertaa saataville myös säädettävä poskipakka. Poskipakan suunnittelu on aivan uusinta uutta, ja muistilla varustettu pikasäätö tarjoaakin jälleen jotakin uniikkia, Blaserin tuttuun tyyliin.

Perään tulee saataville myös kolme eri perälevyvaihtoehtoa. Vakio kumiperälevyn rinnalle tulee nyt ensi kertaa Blaserin historiassa saataville rekyylivaimennettu perälevy. Se takaa että nyt on mahdollista varustaa Blaserinsa säädettävän poskipakan rinnalla myös kunnollisella rekyylivaimennuksella. Rekyylivaimennuksen tasoa on mahdollisuus säädellä vaihdettavilla vaimennusmoduleilla.

Kolmas perälevyvaihtoehto on täysin säädettävä, jopa tarkkuusammuntaan soveltuva perälevy. Säätöperällä vetopituuden säätöväli on 358-391 millmetriä. Korkeussäädössä säätövara on yläsuunnassa 22 mm ja alasuunnassa 25 mm joten koko säätövara on siis 47 mm. Vielä kun perästä löytyy myös 5 asteen kallistuksen säätö niin voidaan sanoa että nyt on metsästyskivääriin saatavilla ultimaattiset asetukset!

Blaser R8 Ultimate hinnoittelu:

 • R8 Ultimate elastomeeri otepinnoilla 3915 euroa
 • R8 Ultimate Leather nahkaisilla otepinnoilla 4.645 euroa
 • R8 Ulltimate Silence elastomeeri otepinnoilla 4715 euroa
 • R8 Silence Leather nahkaisilla otepinnoilla 5445 euroa

Lisähintaiset optiot:

 • Säädettävä poskipakka elastomeeripinnalla 418 euroa
 • Säädettävä poskipakka Leather-malliin 523 euroa
 • Rekyyliperälevy 261 euroa
 • Säädettävä perälevy 471 euroa

Silence-mallin komponentit erillisinä:

 • Silence piippu, standardikaliiperit 1015 euroa
 • Silence vaimennin standardikaliipereihin 662 euroa
 • Silence etutukki elastomeeri otepinnalla 447 euroa
 • Silence etutukki nahkaisella otepinnalla 604 euroa

HUOM! Blaser R8 Ultimate saapuu Suomen varastoon aina varustettuna säädettävällä poskipakalla, joten standardikaliiperisen varastoaseen suositushinta on elastomeerisilla otepinnoilla 4333 euroa.

Asetta voi sen lisäksi täydentää kaikille kolmella eri perälevyvaihtoehdolla ja halutessaan myös Silence-versiona. Varastoon Silencestä saapuvat kaliiperit .308 Win ja 9,3×62, varustettuina 47 cm sisäpiipulla.

Vielä kun pakettiin lisää toisen kauden uutuuden, .22 LR pienoiskivääri-kitin niin käsissä on aivan äärimmäinen laite kaikkeen ampumaharjoitteluun ja metsästykseen! Pienoiskivääri-kitin suositushinta tulee olemaan 1250 euroa ja se saapuu Suomeen kevään aikana. Kitti sisältää piipun, lukonpään ja lipasinsertin.

Nyt kannattaa lähteä oman Blaser- kauppiaasi luokse miettimään oma Ultimate-konfiguraatio ja laittaa se tilaukseen! Tilaustuotteetkin ehtivät vielä syksyn jahteihin!

https://www.blaser.de/en/product-news/r8-ultimate/