Ruutia ja rautaa -blogi

13.6.2017

   
   
 

Blaser Teamin kausi käyntiin vauhdilla

Kesäkuun kääntyessä kohti jälkimmäistä puoliskoaan ja lomien lähestyessä on haulikkokausi jo pitkällä. Kevään aikana on parin edellisen kuukauden aikana rikkunut jo monta kiekkoa ja jaettu myös paljon palkintoja.

Blaser Team on onnistuneesti osallistunut kaikkeen tähän. Joitain mestaruuksiakin on ehditty jo jakamaan joten katsotaanpa vähän missä oikein mennään.

Tiimin kuopus, Oskari Lehtimäki, on tänäkin vuonna keskittynyt perinteisempiin kiekkolajeihin. Hyvinkäällä järjestetyissä Nasta GP-skeetkisassa Oskari voitti Y17-sarjan ja oli vielä yhdistetyssä juniorifinaalissa kolmas. Sija ratkaistiin ratkonnan kautta, jossa Oskari voitti M20-sarjassa ampuneen kanssakilpailijansa. Samoin Oskari voitti Hollolassa ammutun Polar GP:n Y17-sarjan. Kypsää suorittamista nuorelta mieheltä, joka tosiaan antaa vielä ikävuosissa hieman tasoitusta kilpakumppaneilleen!

Oliver Lindh on puolestaan keskittynyt sporting-lajeihin, ja tehnyt myös tänä keväänä hyvää jälkeä. Ensimmäisenä ammuttiin Browning English Sporting Cup jossa ammuttiin 6 eri osakilpailua. Niistä Oliverin saldo on kolme kolmatta sijaa ja yksi toinen sija. Sipoon Spring Sportingista tuloksena myös toinen sija omassa sarjassaan. Oliver on selkeästi palkintopallin lisäksi kuluttanut aikaansa kiekkoradalla treenaamassa! Laukausmäärät ovatkin olleet omaehtoisen 3-4 kertaa viikossa tapahtuvan harjoittelun myötä jo lähes 9.000 laukauksessa. Osana harjoittelua on nyt tänä vuonna toiminut myös pääsy Suomen Ampujainliiton sporting-valmennusryhmän haastajaryhmään jonka ohjelmaan on jo kuulunut myös leirityksiä. Sporting-lajien valmentaja Anti Järvilaid ja Oliverin tukijoukot ovatkin kiinnittäneet huomiota kehitykseen joka on tapahtunut varsinkin ampumatekniikoissa. Toinen iso askel Oliverin ammunnassa oli kun hän siirtyi ampumaan Blaser F3 SuperSportilla eli korkeakiskoisella versiolla. Sen myötä ammunta on parantunut edelleen.

Tiimin kolmas nuori jäsen, Liina Laine, on omalla sarallaan ampunut puolestaan Metsästäjäliiton alaisuuteen kuuluvia lajeja. Kansainvälisten lajien, eli eurooppalaisen ja pohjoismaisen metsästysammunnan tulokset viime vuodelta olivat jo hienoa katsottavaa. Tänä vuonna tilanne on vieläkin parempi sillä viime viikonloppuna ammutuissa molempien lajien SM-kisoissa Laitilassa Liina ampui itsensä tuplamestariksi naisten sarjassa! Lauantaina ammuttuissa pohjoismaisen metsästysammunnan yhdistelmäkilpailussa Liina oli naisista ainoa joka rikkoi 300 pisteen rajan. Sunnuntain eurooppalaisen metsästysammunnan yhdistelmäkisassa tulostaso vain parani sillä Liina ampui uudeksi naisten Suomen Ennätykseksi 362 pistettä!!!! Tulosta auttoi ns. tukkoon ammuttu compak, eli Liina oli koko kisojen toinen joka ampui compak sportingin täysillä pisteillä!

Blaser Team Suomi/NorDis Oy haluaa onnitella koko Blaser Team Suomea huippusuorituksista! Tiimi on tehnyt hienoa työtä koko kevään joten seuraavaksi on hyvä kääntää katse ensi viikonloppuna Torniossa ammuttavia compak sportingin SM-kisoja. Kesä ja kisakausi jatkuu vielä senkin jälkeen pitkään joten peukut pystyyn!