Ruutia ja rautaa -blogi

3.5.2017

   
   
   
   
   
   
   
   
 

NorDiksen kesä

Kevät ja alkukesä ovat aikaa jolloin metsästyskausi on ohi ja lämpimänä muistona takaraivossa. Touko- ja kesäkuu ovat siksi myös aikoja jolloin on aika alkaa suunnittelemaan uutta, asettua vähän niin kuin lähtökuoppiin tulevaa varten. Kevät on aikaa aloittaa riistanhoito, kesä aikaa parantaa käytännön ampumataitoja. Tavoitteena kestävämmät riistakannat ja onnistuneet riistalaukaukset taas syksyllä.

Hetki on aikaa myös muistella mennyttä kautta, ja koittaa oppia taas jotakin siitäkin. Niin kävi esimerkiksi kun iso joukko kiinnostuneita kokoontui Kajaaniin kuuntelemaan Team Karhukoplan Turusten tarinoita karhunmetsästyksestä. Niistä jutuista oli helppo poimia karhunmetsästyksen olennaisimmat asiat, helposti käsiteltävä ja luotettava kalusto sekä toimivat koirat. 

Tämä aika on luonnollisesti aika myös kiinnittää huomio jahtikavereihin. Kevät on uuden koiranpennun hankinnan aikaa, mutta pitäähän myös jo aktiiviuransa aloittaneet kaverit hoitaa ja huoltaa. Uittaminen, pyöräily ja muut kunnonkohotuksen keinot kulkevat sujuvasti käsi kädessä erilaisten kenneltoiminnan kesätapahtumien, kuten näyttelyiden ja rotujärjestöjen koulutuspäivien kanssa.

Tähän kaikkeen liittyvät luonnollisesti myös uudet kalustohankinnat. Niitä varten Suomen eräalan kesäkalenteri on täplitetty täyteen erilaisia esittelypäiviä ja messuja.

NorDiksen kesä tulee perustumaan kolmeen eri kulmakiveen. Blaser Tour 2017 on pyörähtänyt jo käyntiin, ja paikkakuntia julkistetaan sitä mukaa kun palikat osuvat kohdalleen. Nyt tiedossa olevia paikkakuntia ovat jo aikaisemmin mainittu Joensuu sekä hieman myöhemmin kesällä Heinola. Näistä kaikista tulee lisätietoja tänne NorDiksen kotisivuille sekä varsinkin Facebookiin.

Erilaisissa jälleenmyyjien esittelypäivissä ollaan luonnollisesti mukana, kuten kävi jo Iisalmessa HH-Sportin järjestämien Arvoasepäivien ja viimeisenä Kokkolan messujen kanssa. Kalenteria kun katsoo niin kesän aikana paikkakuntien listalla tulevat todennäköisesti olemaan ainakin Äänekoski, Rauma, Tornio, Kajaani, Evijärvi, Sastamala ja Haapajärvi. Ainakin siis nämä.

Suunnitelmissa on vielä muitakin, mutta kaikkein tärkeintä olisi meidän tietää minne te haluaisitte NorDiksen pysähtyvän? Minne haluaisitte Blaser Tourin poikkeavan? Siitä otetaan vinkkejä vastaan Facebookissa ja sähköpostilla.

Se voidaan lähitulevaisuudesta sanoa että tulevana viikonloppuna käynnistyy se kolmas tärkeä osa tulevan metsästyskauden suunnittelua, nimittäin erämessukausi. Savon erämessut, Erätaika 2017, avaa ovensa perjantaina. NorDis Oy on luonnollisesti mukana omalla osastollaan. Se on helppo löytää, kunhan etsii Blaserin ja Lapuan logot niin siellähän me olemme, toivottamassa messuväen tervetulleeksi osastollemme. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, esittelemme innolla kalustoamme, sitähän varten paikalla olemme. 

Mukana sekä Kuopion että Oulun erämessuilla kulkevat tänä vuonna luonnollisesti kampanja-aseemme. Esillä ovat niin Blaser R8X Karhuleka kuin R8 Black Edition, samoin R8X Match löytyy osastolta. Yhdistelmäaseet ovat tänäkin vuonna tärkeä osa Blaserin mallistoa. Haulikkopuolella nähtävissä on tietenkin F3 ja F16, ja molemmista luonnollisesti useampi versio. F3 Vantage, SuperSport ainakin ja F16 Game ja Sporting useammassa piipunmitassa, säädettävällä poskipakalla ja ilman. Erityishuomio uudessa kampanjahaulikossa, F16 Sporting SuomiEdition. Naisille suunnattua F16 Intuition-mallia joudumme vielä hetken Saksasta odottelemaan, mutta toiveissa on että Ouluun mallikappale jo ehtisi.

Sokerina pohjalla NorDis tulee vielä messukauden aikana julkistamaan yhden karhumiesten spesiaalin: Mauser M03 Karhuleka II on samoilla ominaisuuksilla varustettu kuin Blaser R8X Karhuleka, mutta sen runkona toimii tällä kertaa luonnollisesti Mauserin mainio pulttilukko. Tässä siis edelleen lyhyt ja näppärä suurriista-ase suomalaiseen makuun, mutta tällä kertaa perinteisemmällä toimintaperiaatteella. Tuloksena kunnon ase pulttilukkojen ystäville!

Messuilla kiertää mukana luonnollisesti NorDiksen henkilökunta, mutta myös erikoisvieraita. Oulussa voi päästä helposti samaan karhujahdin tiiviiseen tunnelmaan josta jo Kajaanin karhukoulutuksen vieraat pääsivät nauttimaan. Team Karhukoplan porukkaa kun tulee olemaan osastolla koko messujen ajan.

Tervetuloa jutulle!