Ruutia ja rautaa -blogi

6.4.2017

   
   
   
   
   
   
   
   
 

Blaser Tour 2017

Kun metsästäjä pääsee kevään koittaessa ampumaradalle on se aina juhlava hetki. Kun metsästäjä pääsee kokeilemaan laajan valikoiman laatuaseita on se vieläkin juhlavampi hetki. Kun kokemukseen lisätään aseiden vieressä pöydällä nököttävät valkoiset karhunkallot, siirrytään jo vahvojen mielikuvien maailmaan. Kun kallojen tarjoamaan visuaalisen herätteeseen lisätään vielä kokeneen karhunkaatajan tarina siitä, kuinka kita auki kohti hyökkäävä karhu saa sammaleet ja männynkävyt sinkoamaan korkealle ilmaan, ollaan jo elokuvamaisen kokemuksen parissa. Oikein kuulee jännityksen laukeamisen yleisössä sen kuulleessa kuinka kontion taival päättyy kolmen metrin päähän ampujan jaloista, raskaan ruhon vielä kyntäessä turpeita vaikka karhun henki pakenikin jo oikeaan kohtaan luodin tekemästä reiästä. 

Tähän tyyliin käynnistyi Blaser Tour 2017 Ylistarossa. NorDis Oy:n yhdessä Asepaja Vuorelan kanssa järjestämässä vuoden ensimmäisessä ratapäivässä oli mukana myös muutama Team Karhukoplan jäsen, joten edellä kerrottuja tarinoita riitti koko päivän. Myös Eränkävijät tv-sarjassa vilahtaneiden tiimin jäsenten tarjoamat käyttökokemukset Blaserin kivääreistä olivat ehdottomasti tapahtuman huippukohtia. Blaser R8 “Karhuleka” viettikin aktiivisen päivän testiampujien käsissä , tositoimissa, eikä se siis ehtinyt liikoja pöydällä lepäilemään.

Kyseinen Karhuleka on kuitenkin vain yksi Blaser Tourin ohjelmanumeroista. Kivääripuolelta esittelytapahtumissa kiertävät luonnollisesti muutkin Blaser R8-kampanjamallit, joten ainakin R8X Match, R8 Black Edition, R8 Pro Success ja jokunen muukin malli on Blaser Tourin tapahtumissa testattavissa. Jos Blaserin kiväärit siis kiinnostavat, kannattaa tapahtumiin matkata vähän kauempaakin.

Tarjonta ei luonnollisesti jää kivääreihin sillä on Blaserin mallistossa toinenkin tärkeä kulmakivi. Blaser F16-haulikoiden suuntaan on kova kiinnostus ja siksi on ehdottoman tärkeä että te, aseesta kiinnostuneet, pääsette myös itse testaamaan tämän loistavasti tasapainoitetun haulikon ampumatuntuman. Blaser Tourin tapahtumissa on tarjolla molempia malleja, sekä Game- että Sporting-versioita eri piipunpituuksilla. Sporting-mallista on jopa 32-tuumaisilla piipuilla varustettu malli ammuttavissa.

Ylistaron tapahtumassa tehtiin vielä siinäkin mielessä merkittäviä asioita että tapahtumassa julkistettiin vielä yksi vuoden 2017 kampanja-ase: Blaser F16 Suomi Edition. Kyseessä on todellinen haulikkoampujan unelma sillä ase on käytännössä 32'' piipuilla varustettu F16 Sporting. Se, mikä tekee aseesta todellisen kampanjan on se, että tämä tyylikkäillä luokan 4 tukeilla varustettu  ergonomian ja balanssin ilmentymä tulee nyt varustettuna 5 kpl Teague Super Extended-supistajia. Supistajien mukana tulee vielä säilytyskotelo ja supistaja-avain. Normaalisti kyseisen aseen suositushinta olisi 3.972 € ja holkkien 390 €. Nyt tämä koko “FinnSport” paketti tulee myyntiin kampanjahintaan 3.650 €!! Kyllä, nuo kyseiset supistajat ovat jo mukana tuossa hinnassa!

Blaser Tourin seuraavissakin tapahtumissa kannattaa siis poiketa. Karhunkalloja ei välttämättä ole joka tapahtumassa mukana, mutta tärkein eli aseet ovat totta kai testiammuttavina. Samoin tapahtumissa vilahtelevat hieman eri miehityksillä Team Karhukoplan jäsenet sekä Blaser pro-staff Ville Pohjola (Karhukoplan jäsen tosin hänkin). Nämä herrat sekä maahantuojan edustajat vastailevat varmasti mielellään erilaisiin Blaser-aiheisiin kysymyksiin ja luonnollisesti esittelevät Blaser-malliston läpikotaisin.

Seuraava tilaisuus järjestetään tulevana lauantaina Sipoossa, yhteistoimin Varuste.netin kanssa. Myös tämän jälkeen Blaser Tour kiertää maatamme, kolmas tapahtuma on jo vahvistettu Joensuun seudulle Hammaslahden ampumaradalle. Tapahtuma järjestetään yhdessä Joensuun SAR:in kanssa ja se on 18.5. klo 16:00-20:00.

Tervetuloa nyt ensin Sipooseen SSG:n radalle klo 10:00-15:00!