Aloitamme Teague-supistimien maahantuonnin

12.3.2017

 

NorDis aloittaa tällä kaudella Teaguen supistajien maahantuonnin.

Teague on Birminghamissa Englannissa toimiva yritys joka on aloittanut uransa tekemällä esimerkiksi kiinteäsupisteisten haulikoiden jälkiasennussupistajia. Näissä paperinohuilla seinämillä varustetuissa tarvikesupistajissa on ollut pakko korostaa valmistuksen mittatarkkuutta ja laatua. Lisäksi on tarvittu paljon haulikkopuolen osaamista, jota Teague on 36 vuoden aikana kerännyt tekemällä haulikonpiippujen sisäpuolen muokkauksia monessa muodossa. Yrityksen palveluihin kuuluvat tälläkin hetkellä supistusten ja patruunapesien kiillotukset, piippujen porttaukset, patruunapesien sisäholkitukset, piippujen kuvioiden parannukset sekä osumapisteiden muutokset ja monet muut perinteisen englantilaisen asesepäntyön taidonnäytteet.

Perustajansa Nigel Teaguen työura Rolls Roycen laadunvalvonnassa näkyy asenteessa jolla yritys pyrkii ymmärtämään täydellisen haulikuvion syntymekanismeja. Tämä kaikki siirtyy meidän tavallisten harrastajien hyödyksi Teaguen tekemien korkealaatuisten jälkiasennussupistajien muodossa. Korkealla vetolujuudella varustettu, ruostumaton 17-4 teräs ja mittatarkka CNC-koneistus ovat laadun takana.

Teague valmistaa supistajia pääasiassa viittä mallia: Lyhyt “flush-to-muzzle” versio, 12 millimetriä piipunsuun yli tulevana “Extended”-mallina, samanmittaisena mutta suujarrurei'illä varustettuna “Ported”-mallina, 25 mm piipunsuun yli tulevana “Super Extended”-mallina ja vielä samanmittaisena “Super Extended Ported”-versiona.

Kaikkien asemerkkien ja -mallien valikoima ei kata kaikkia viittä mallia, esimerkiksi Beretta Optima-aseisiin (Toisinsanoen Beretta Optima ja Benelli Crio) on tarjolla “Flush”-, “Extended”ja “Ported”-supistajia.

Valmistajan mallisto on laaja, joten ensimmäisenä on valikoimasta poimittu ne mallit joilla oletetaan olevan suurin tarve. Kaikki palaute malliston suhteen on siis tervetullutta, ja toivomuksia pyritään ottamaan tulevaisuudessa huomioon.

Alkuun maahantuojan varastoon saapuvat seuraavat versiot:

  • Beretta/Benelli Mobilchoke - Super extended
  • Beretta Optima/Benelli Crio - Extended
  • Browning Invector ja Invector plus - Super Extended
  • Remington Standard - Super Extended
  • Blaser F3/F16 - Flush ja Super Extended

Maahan saapuvat kaikista edellä mainituista supistajamalleista supistusasteet Cyl, Skeet, 1/4, 1/2, 3/4, Full ja Extra full.

Suositushinnat tulevat olemaan seuraavat:

  • Flush 49 €
  • Extended 59 €
  • Super Expended 69 €

Lisätietoja Teaguen kotisivuilta osoitteessa www.teaguechokes.com.