Ruutia ja rautaa -blogi

26.2.2017

   
   
   
   
   
 

Blaser 2017 kampanja-aseet

Kuten aikaisemminkin, tänäkin vuonna NorDis Oy tarjoaa kotimaisille metsästäjille muutamia erikoismalleja kampanjahintaan.

Normaalien mallien hinnoitteluakin on selkeytetty, eli vuoden 2017 hinnastossa aseiden rungot ja piiput ovat nyt hinnoiteltu erikseen. Blaserin alkuperäinen ajatus, eli modulaarisuus, toteutuu nyt paremmin. Asiakas voi siis helposti valita muutamasta erilaisesta rungosta mieleisensä ja yhdistää sen omaan käyttötarkoitukseensa sopivaan piipun profiiliin. Laajemman räätälöinnin löytää vain Blaserin omilta kotisivuilta tehtaan ase-konfiguraattorista.

Mutta, takaisin tärkeimpään eli tämän vuoden kampanja-aseisiin. Kuten jo aikaisemmista blogikirjoituksista on käynyt ilmi, tänä vuonna keskitytään käytännöllisyyteen sekä asesopivuuteen. Ja kaikki tämä nimenomaan suomalaisen metsästäjän käyttötarkoituksia ajatellen.

Ensimmäisenä voidaan mainita jo esillä ollut karhumiesten erikoisase, R8X “Karhuleka”. Aseesta on jo oma blogiartikkeli mutta mainitaan vielä tärkeimmät ominaisuudet. Kuten kaikissa X-malleissa, myös kampanja-aseen tukkina on Pro-mallin säänkestävä tukki. Kaliiperi tulee olemaan ainakin alussa 9,3x62, koska tällä kaliiperilla saavutetaan edelleen hyvät ballistiset ominaisuudet myös lyhyemmästä 52 cm piipusta. Karhuleka tulee siis olemaan varustettu tällä lyhyemmällä standardipiipulla, ilman avotähtäimiä ja vaimenninkierteellä varustettuna. Kampanjapaketissa tulee mukana A-Tec Hertz119 vaimennin. Nopeampaa tähtäystä ja sujuvampaa käyttöä ajatellen aseissa on vakiona Kolvkamin säädettävä poskipakka sekä isompi RS Custom kammen nuppi. Karhulekan kampanjahinta on 2.990 €.

Sellainen huomio vielä että vaikka nimenä onkin “Karhuleka”, eiköhän sillä muukin riistaeläin kaadu. Mallin erikoisominaisuuksista on varmasti hyötyä myös villisikaa ja hirveä metsästettäessä nimittäin...

 

Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna R8X:stä tarjotaan myös toinen kampanjamalli, R8X Match. Kuten nimikin kertoo, tämä malli on taas tehty enemmän tarkkojen pitkän matkan laukausten ammuntaan. Siksi siinä on raskas, uritettu Match-piippu. Kolvkamin säädettävä poskipakka auttaa tässäkin asiassa, joten se on Matchissakin vakiona, samoin RS Custom kammennuppi. Kaliipereiksi on valittavissa tutut 6,5x47 Lapua, 6,5x55 ja .308 Win. Match-mallin kampanjahinta on myös 2.990 €.

R8-mallistosta nostetaan tänä vuonna vielä kolmaskin kampanjamalli. Se on jo viime vuodesta tuttu R8 Black, jossa pohjana on perinteinen irtolippaallinen R8 puutukkisena. Tukit ovat puuluokkaa 3 ja lukkorunko on aseen nimen mukaisesti musta. Asetta tarjotaan kaliipereina 6,5x55, .308 Win, 8x57 IR ja 9,3x62. Kampanjahintana Blackilla on 3.590 €.

Sitten on aika siirtyä toiseen erikoismallistoon vuodelle 2017. Tästäkin aiheesta on jo kirjoitettu, mutta nyt voidaan paljastaa lopullinen Blaser-yhdistelmäaseiden kampanjamallisto. Siinäkin painotetaan kotimaisten jahtimuotojen tarpeita, unohtamatta Blaserin aseiden erityispiirteitä.

Kampanjamalliston kulmakivi on BBF97. Se on R8 Karhulekan tyyliin tarkoitettu ajojahdin nopeisiin tilanteisiin ja tiukkoihin tilanteisiin. Kohteena vain ovat pienemmät sorkkaeläimemme, eli kauris ja peura. Kampanjamalli pohjautuu BBF97 rihlaan, joten sen molemmat piiput on mahdollista laukaista samalla virityksellä. Liipasimia on kaksi, takaliipasin laukaisee luotipiipun ja etuliipasin haulipiipun. Peuralekan kaliipereiksi on valikoitu lajiin hyvin sopivat 6,5x47 Lapua, 6,5x55, 7x65R ja 8x57 IRS. Peuralekassa on klassisen taittuvan aseen tyyliin sopivasti luokan 3 puutukit, kaiverretut Luxus-sivulevut ja paketissa mukana vielä Blaserin oma pikajalka. Paketin kampanjahinta on 3.750 €.

Perinteisiä pystykorvamiehiäkin hellitään omalla kampanjamallilla. Se pohjautuu kanalinnustukseen ja muuhun rauhallisempaan passitoimintaan mainiosti soveltuvaan BBF95-rihlakkoon. Tässä 95-versiossahan yhdellä virityksellä voidaan laukaista joko hauli- tai luotipiippu. Aseessa on kaksi liipasinta. Nykyajan pystykorvamies varustaa aseensa usein hieman menneitä vuosia karkeammilla kaliipereilla, monikäyttöisyyden vuoksi, joten saatavilla ovat kaliiperit 6,5x47 Lapua, 6,5x55 ja .308 Win. Soveltuuhan tällainen “yksitoiminen” rihlakko hyvin myös ketun ja majavan kyttäysjahteihin. Aseissa on “Peuralekan” tavoin luokan 3 puutukit sekä eläinkaiverretut sivulevyt. Paketin mukana tulee tässäkin tapauksessa Blaserin originaali pikajalka. Aseen kampanjahinta on 3.460 €.

Kolmas yhdistelmäase josta myös vuonna 2017 tarjotaan kampanjamalli on luonnollisesti Blaser D99 drillinki. Sitä tarjotaan kampanjapaketissa kaliipereina 6,5x55 ja 7x57R. Puuluokkana kampanjamallissa on luokka 3 ja tässäkin paketissa on mukana Blaserin oma pikajalka. Hienostuneen ja tarkkakäyntisen Blaser-drillingin kampanjahinta on 5.250 €.

Kaikkiin Blaser-yhdistelmäaseet on mahdollista tänä vuonna tilata Kolvkamin säädettävällä poskipakalla. Tällöin lisähinnaksi tulee 390 €. Sen avulla myös esimerkiksi peurajahtiin suunnattu BBF97 saadaan istumaan ampujalleen huomattavasti vakiomallia paremmin.

Tervetuloa uudet ja vanhat Blaser-käyttäjät tekemään laadukkaita kauppoja myös vuonna 2017!