Blaser-tiimin superviikko!

8.8.2016

   
   
   
   
   
   
   
 

Superviikko Blaser-tiimille 

Heinä-elokuun taite on suomalaisessa kilpa-ammunnassa vuosittain melkoinen juhlaviikko. Lähestyvä jahtikausi aiheuttaa paineita saada ratakausi pakettiin ja siksi kyseiselle ajankohdalle osuu useampi arvokilpailu.

Tänä vuonna tälle lyhyelle ajanhetkelle osuivat muunmuassa Metsästäjäliiton SM-kilpailut Pessalompolossa, pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kisat Salossa sekä english sportingin SM-kisat Porissa. Siksipä ampujia kulki koululaisten viimeisellä lomaviikolla ristiin rastiin pitkin Suomea suurin joukoin.

Myös Blaser-tiimiläiset olivat koko joukolla liikkeellä, sillä Oskari Lehtimäki aloitti tämän superviikon Pessalompolosta. Kun hän vielä kaiken lisäksi ampui F3:llaan Suomen mestaruudet molemmissa haulikkolajeissa S15-sarjassa, viikko oli avattu hienosti. Trapin tulos 24+18 (42 kiekkoa) sekä uusinnan voitto 6 kiekolla olisi riittänyt korkealle myös ylemmissä sarjoissa.

Oskarin ja Liina Laineen urakka jatkui heti viikon loppupuolella Salossa jonne kerääntyi pohjoismaiden huiput pohjoismaisen metsästysammunnan mestaruuksia jakamaan. Liina oli käyttänyt kaksi edeltävää viikkoa osallistumalla kilpailun talkoisiin, kotiseuransa kun toimi kilpailun järjestäjänä. Salon Seudun Ampujille täydet pisteet 123 kilpailijan 4 lajin suorituksen sujuvasta läpiviennistä.

Kun kauris, hirvi, trap ja compak oli kahden kilpailupäivän jälkeen ammuttu, oli pitkistä talkoopäivistä huolimatta tilanne Liinalle loistava. Lajikohtaiset hirven ja kauriin kultamitalit sekä compakin hopea ja trapin neljäs sija johdattivat Liinan naisten  kokonaiskilpailun voitto tuloksella 366. Naisten Pohjoismaiden mestaruus on hienoa jatkoa eurooppalaisen metsästysammunnan EM-hopealle!

Oskari puolestaan ”pääsi” ampumaan sarjassa A20 eli viisi vuotta itseään vanhempien joukossa. Koska haulikko on Oskarin päälaji, sekä trapin että compakin tulokset olivat hyviä. Kiväärilajit kun vielä lähtevät kulkemaan niin tällä nuorella pohjalaisella voisi olla hieno tulevaisuus myös näissä Euroopassa suuremmissa lajeissa. Oskarin leipälajit eli perinteiset haulikkolajit skeet, metsästysammunta ja trap lienevät kuitenkin pääpainopiste ensi kaudellakin joten odotamme innolla mitä tämä nuori mies jatkossa suunnittelee. Tänä vuonna Oskarilla on vielä edessään kauden päätavoite, eli skeetin SM-kisat.

Lauantaina, samaan aikaan kun Liina ja Oskari ampuivat viimeisiä lajejaan Salossa, muu Blaser-tiimi eli Ilpo ”Elbow” Mattila ja Oliver Lindh olivat saapuneet Poriin Katinkurun radalla english sportingin Suomen mestaruus-kisoihin.

English sporting on se kolmas suosittu sporting-laji jota ammutaan esimerkiksi Porissa jo paljon. Radat eroavat FITASC sportingista ja compakista sen verran että kiekot ammutaan aina tuplina, joko samaan aikaan lähetettävinä tai niin että toinen lähtee ensimmäisestä laukauksesta. Ainakin Porissa maastoa pyrittiin käyttämään enemmän hyödyksi kuin mitä esimerkiksi compakissa on Suomessa totuttu näkemään. Lisäksi kiekoissa on tyypillisesti paljon eri etäisyydellä lentäviä tuplia.

Oliver jatkoi Y17-sarjassa mukavaa mitalisarjaansa ja ampui itsensä hienosti pronssille! Kyseessä on Oliverin toinen kilpailu Blaser F3:lla ja toinen mitali. Heidän yhteinen taipaleensa on siis alkanut hyvin.

Yleisessä sarjassa nähtiin useita yllätyksiä kun haastavat english sporting-radat erottelivat jyviä ja akanoita. Useampi maan kärkiampuja löytyi tuloksissa yllättävän alhaalta. Tämä on sporting-lajeille hyvin tyypillistä, päivät ovat erilaisia ja kunto mitataan joka päivä erikseen. Pitkä kausikin toki painaa jo tässä kohtaa vuotta. Ilpo suoriutui omasta osuudestaan tuloksella 90 tiukassa kisassa asiallisesti, sillä viiden kiekon sisällä oli lähes kolmasosa koko 112 ampujan joukosta. 120 kiekon kisassa tällainen marginaali on pieni. Mukavaa oli myös nähdä osallistujien joukossa hyvä määrä muitakin Blaser-ampujia.

Tämän Blaser-tiimin ensimmäinen kausi alkaa siis olemaan päätöksessään. Vielä on jäljellä siis skeetin SM ja muutamia erikoiskisoja, kuten Pollarin 200 kiekon english sporting. Kyseinen kiekkomaraton on NorDisin sponsoroima ja sen huippukohtana arvotaan kaikkien osallistujien kesken Blaser F16-haulikko. Väittävät jopa kesän parhaaksi palkinnoksi joten kaikki mukaan! Ilmoittautumisia otetaan vastaan 19.8. asti ja kisa ammutaan 3-4.9. Juuri sopivasti ennen kanalintukauden avausta.

Kausi on joka tapauksessa ollut Blaser-tiimille hieno. Tulokset eivät ole ainoa tärkeä asia, vaan myös tiimiläisten tekemä työ Blaserin näkyvyyden eteen. Jokainen tiimiläinen on omalla panoksellaan tehnyt hyvää työtä näiden hienojen haulikoiden eteen joten suuri ja nöyrä kiitos koko hienolle tiimille jo tässä kohtaa!