Ruutia ja rautaa -blogi

13.6.2016

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Tapahtumarikkaat Erämessut 2016 takana

Riihimäen Erämessuja ei tarvitse eräihmisille esitellä. Tämä vuosi oli jälleen Riihimäen vuoro ja odotukset messuja kohtaan olivat toiveikkaat. NorDisin valikoimiin saapuneet uutuudet olivat jo etukäteen herättäneet huomiota ja kevään aikana oli selvästi huomattu innostusta kampanjoita kohtaan. Odotus olikin että asiakkaat saapuisivat messuille tutustumaan nyt reaaliajassa näihin tuotteisiin.

Luonnollisesti eräs suurimmista messumagneeteista oli uutuushaulikko Blaser F16. Messuille ehtineet Game-versiot sekä 28'' että 30'' piipuilla eivät kauaa ehtineet telineissään ”jäähtyä” ennen kuin seuraavat uteliaat saapuivat osastolle kyseisen haulikon vetämänä. Riihimäelle oli onneksi saatu esimerkki myös paremmilla puuluokan 4 tukeilla höystetystä F16:sta. Sporting-malleja joudutaan valitettavasti vielä hetki odottamaan mutta ensimmäiset sellaiset pitäisi olla Suomessa ennen kuun loppua. Heinäkuun loppupuolella saapuu seuraava, isompi erä.

Blaser F3-mallistosta oli messuille tuotu täysiveriset kilpahaulikot, ja teemana olikin korkeammat kiskot. Sekä Super Sport- että Vantage-mallit saivat aikaan samanlaisen pöhinän kuin F16 ja koko konseptiin riittikin kiinnostusta koko neljän päivän ajan. Avaramman tähtäinkuvan hyödyt ovat selkeästi havaittu erityisesti sporting-ampujien keskuudessa, enää korkea kisko ei ole vain trap-haulikon yksinoikeus. 

Blaserin kiväärimallistossa sekä kotoiseen hirvijahtiin hienosti sopiva R8X että lintumiesten ja muiden pitkän matkan ampujien arvostama R8 LRX olivat messujen helmiä. Samoin R8 Professional Success A-Tec Hertz 150-vaimentimella ja Blaser-bipodilla kiersi vieraiden käsissä aktiivisesti. Kaliipereina kysytyimmät tuntuivat olevan 9.3x62 sekä tietenkin 6,5x47 Lapua.

”Ysikolmosen” Blaserin tuomana osastolle saapui myös liki ammattimaisiksi karhunpyytäjiksi laskettava Team Karhukopla. Heidän keskuudessaan suosituimmaksi aseeksi on noussut juuri mainittu Blaser R8 ja siksi kopla NorDisin osastolle myös kokoontui. Osasyynä oli onneksi hyvät teot eli se että eräs Karhukoplan jäsen todisti Blaserin rekisteröinnin kannattavan. Hän kun sattui voittamaan itselleen kaikkien NorDisin sivuilla aseensa rekisteröineiden joukosta uuden Blaser R8X:n, luonnollisesti kaliiperissa 9,3x62. Aseen luovutti Blaserin vientipäällikkö Hartmut Liedtke.

Toinen hieno luovutustilaisuus suoritettiin myös tehtaan edustajan Tobias Fehrin toimesta kun Blaserin tiimissä ampuvalle Oliver Lindhille luovutettiin virallisesti hänen kisa-aseensa. Tarina Oliverin aseen takana liittyy viime vuonna ammuttuun Pollarin 100 kiekon english sporting-kisaan. Oliver sai kilpailun pääpalkintona olleen Blaser F3:n käyttöönsä koska Pollarin voittaja halusi ystävällisesti tukea nuoria ampujia. Hän siis päätti luovuttaa aseen eteenpäin annettavaksi. Valinta kohdistui Oliveriin  ja hän on jo ehtinyt ampumaan ensimmäiset kilpailut uudella aseellaan. Virallinen luovutus tapahtui Erämessujen yhteydessä koska tehtaan edustajat pääsivät nyt juhlistamaan tilaisuutta.

Tänä vuonna Pollarin kisassa arvotaan kaikkien osallistujien kesken Blaser F16 Game haulikko. Nyt siis mahdollisuus laadukkaaseen metsästyshaulikkoon avautuu kaikille kisassa ampuville. 

Kaikenkaikkiaan Erämessut 2016 olivat NorDisille hyvin aktiiviset, työntäyteiset ja ennenkaikkea positiiviset. Messukansaa oli liikkeellä paljon ja heidän kanssaan päästiin moniin mielenkiintoisiin keskusteluihin uutuuksista. Paikalla olleet Blaserin, GRS:n ja A-Tecin väki saivat vastailla kysymyksiin omista uutuuksistaan, Lapuan väki puolestaan esimerkiksi uudesta Naturaliksesta. Leican väki omasta mallistostaan ja NorDisin oma henkilöstö luonnollisesti koko repertuaarista. 

NorDis Oy haluaakin kiittää kaikkia ehkäpä jopa historiansa parhaista Erämessuista 2016!