Blaser-tiimille menestystä kv-lajien SM-kisoissa!

29.5.2016

 

Blaser-tiimille menestystä kansainvälisien lajien SM-kisoissa!

Viime viikonloppuna 28.-29.5. ammuttiin Mäntsälässä molempien kansainvälisten lajien Suomen mestaruudet. Blaser-tiimin ampujia osallistui kilpailuihin ja varsinkin naisissa ja nuorissa tulokset olivat mukavia.

Kansainväliset lajien erityispiirteet liittyvät lajivalikoimaan

Pohjoismainen metsästysammunta on toinen metsästysammuntojen kansainvälisistä lajeista. Pohjoismaiset metsästysammunnat ovat varsinainen metsästysammuntojen moniottelu, sillä niihin kuuluu neljä osalajia, joissa ammutaan sekä haulikolla että luodikolla. Haulikkolajeista toinen on metsästystrap ja toinen on compak. Kiväärilajit ovat liikkuva hirvi ja seisova metsäkauris. Hirviammunta suoritetaan metsästyshirviammunnan loppukilpailun tapaan eli kymmenen juoksua 100 m hirviradalla. Kauris ammutaan kolmesta eri asennosta: makuulta viisi laukausta, polvi- tai istuma-asennosta kolme ja pystyasennoista kaksi laukausta.. Palkinnot jaetaan sekä lajikohtaisesti että yhdistelmäkisassa.

Eurooppalainen metsästysammunta eli Combined Game Shooting on ammunnan moniottelu, johon kuuluu sekä haulikko- että luodikkoammunta ja jota harrastetaan koko Euroopassa. Luodikkokilpailussa ammutaan neljään eläinkuvioon: villisika pystystä, kettu makuulta, kauris kiinteään paaluun nojaten ja gemssi vuorisauvaa tukena käyttäen. Muut kuviot ovat aina 100 metrin etäisyydellä ja paikallaan olevia, mutta villisika voidaan ampua myös 50 m radalla juoksevaan kuvioon. Kuhunkin kuvioon ammutaan viisi laukausta.

Trapissa kiekko lentää selvästi nopeammin kuin normaalissa metsästystrapissa, mutta jokaista kiekkoa saa ampua tarvittaessa kahdesti. Compakissa kiekko voi tulla lähes mistä kulmasta hyvänsä. Osa on kaksois-, osa yksittäiskiekkoja. Palkintojenjako noudattaa samaa linjaa pohjoismaisten lajien kanssa.

Lauantaina ammuttiin pohjoismaisen metsästysammunnan kisat. Blaser-tiimin Liina Laine ampui  yhdistelmäkisassa naisten sarjassa lauantaina hienosti hopeaa 284 p. Liinan trapin ja compakin yhteenlaskettu tulos oli paras naisten sarjassa, mutta luotilajeissa syntyi eroa voittajaan.  Lisäksi tiimin Oskari Lehtimäki ampui nuorten sarjassa sijalle 5.

Sunnuntaina eurooppalaisen metsästysammunnan kisoissa Liina ampui kiväärissä SM-pronssia sekä voitti yhdistelmäkisassa loistavasti kultaa uudella Suomen ennätyksellä 352 pistettä! Entinen ennätys parani 22 pisteellä. Haulikkolajit olivat tässäkin Liinan vahva puoli, sillä automaattitrapissa hän sai 23 kiekkoa ja compakissa 20 kiekkoa. Haulikkoammunta Blaser F3:lla kulki siis erittäin hyvin!

Blaser-tiimi muodostuu vuonna 2016 neljästä haulikkoampujasta jotka kukin edustavat kesän kisoissa omissa lajeissaan. Tiimin muodostavat Liina Laine, Oskari Lehtimäki, Oliver Lindh sekä Ilpo Mattila ja he kaikki ampuvat Blaser F3-haulikoilla. Repertuaari kattaa sekä Game Competition- että SuperSport-malleja. Tiimin jäseniä on nähtävissä kesän aikana sekä perinteisemmissä lajeissa, kuten skeet sekä tietenkin sporting-lajeissa. Jokaisella ampujalla on ohjelmassaan omien lajiensa SM-kisat sekä osalla myös esimerkiksi Suomessa tänä vuonna ammuttavat pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kisat. Compakin SM-kisoissa 11.-12.6. tiimillä on myös vankka edustus. Lisäksi esimerkiksi Liina on vielä matkalla Mariboriin eurooppalaisen metsästysammunnan EM-kisoihin. Monipuolinen joukkue siis!

Lisäksi kisojen ulkopuolella radoilla kiertää vielä edellä mainittujen kilpa-ampujien lisäksi Blaser pro-staff Ville Pohjola esittelemässä Blaser F3 Vantagea. Hänen tarkoituksenaan on puolestaan tarjota halukkaille mahdollisuus tutustua Vantagen puolikorkean kiskon konseptiin.